TOKAT / TURHAL - Cengiz Topel İlkokulu

OKULUMUZUN LOGOSUNU TESCİLLEDİK

Logomuz da Türk Hava Kuvvetlerinin Kıbrıs'taki İlk Pilot kaybı olan Cengiz Topel’in C VE T harflerini ay yıldız ve uçak ile birlikte yansıtıp şehitlik ibaresini vermek istedik. Hilal bilindiği üzere ilim, irfan ve adaletin simgesi olup, En üstteki yıldızlar ise parlayan Türk gençliğini öğrencileri sembolize etmekte. Her işin zemininde okumanın ve eğitimin önemini vurgulamak için logonun altında kitap objesini kullandık. Renklerimizdeki koyu lacivert düşüncenin rengi olarak nitelendiriliyor. Ayrıca bu renk sonsuzluk kararlılık bilimsellik otorite ve verimliliği ifade ediyor. Kırmızı renkle ise canlılığı, bir işin sonuna kadar ilerletme kararlılığını ve azmi ifade etmekte.

1964 yılı ise okulumuzun kuruluş yılını temsil eder.

1964 yılı ise okulumuzun kuruluş yılını temsil eder.

Yayın: 23.10.2023 - Güncelleme: 23.10.2023 16:52 - Görüntülenme: 263